Като тече по-голяма социална медийна кампания

Започна голяма обществена кампания в МЕДИИТЕ, че привлича потенциални клиенти и завладяване на клиенти има малко общо с търсенето на работа в LinkedIn или снимки на вашите деца на Facebook.

Твърде често хората ми казват, че те стотици приятелите на Facebook или контактите в LinkedIn, така че те знаят как да водят кампания в социалните мрежи за вашия бизнес. За съжаление, този начин на мислене доведе до безброй неуспешни кампании и милиони долари останаха на масата.

Стартира успешна кампания изисква стратегия, знания и постоянство. Ето 10 неща, които съм научил през годините, които са необходими за изпълнение на наистина голяма социална кампания в МЕДИИТЕ.

1 - изготвяне на план за

Както много неща в живота, да направите план за социални медийни кампании, планира да се провали. Ако не знаете откъде да започнете, да използвам този блог, за да ви помогне да формулира своя план. Прочетете го внимателно. Тя ще ви преведе през основните неща, които трябва да се мисли за и/или да разбера. След като приключите четене това, направете списък на действията, които ще се приемат всеки месец, седмица и ден. Първоначалния си план трябва да бъде поне шест месеца, защото това, колко време е необходимо на социалните медии кампанията за набиране на обороти.

2-да се знае разликата между брандинг, продажби и маркетинг

Една от основните причини за социални медийни кампании, защото те не се опитват да направят твърде много. Хората забравят, че маркетингът-това е само третата част от пъзела. Другите Две части, търговска марка и продажби.

Преди да започнете чуруликане и изпращането на снимки, трябва да работи за позициониране на марката на вашата компания. Накратко, вие трябва да:

  • Определете кой е вашият потенциален клиент. Разберете тяхната възраст, пол, географско положение и т.н.
  • Научете, че ще емоционално мотивиране на клиентите, за привличане и в крайна сметка да купи вашия продукт.
  • Създаване на име на фирма, мото, лого, цветова схема и сайт.

След като сте създали марката на вашата компания, може да се пристъпи към разработването на маркетинг стратегия за социалните медии. Уверете се, че давате много мислех за това, как вие ще се превърнете социалните медии в реални клиенти. Ще ви се наложи фуния на продажбите за конвертиране на трафика в лида и в крайна сметка на клиента.

3 - създаване на своя фуния на продажбите

Това е изключително рядък за хората да научат повече за услугата или продукта, и веднага да го купя. Хората прекарват седмици и дори месеци на обучение за услуга или продукт, преди те ще бъдат ангажирани. Има три фази във фунията на продажбите:

Осъзнаване

Това е всичко за отглеждането на ръководството и предоставяне на информация и ресурси, за да отговарят на техните нужди. Съдържанието е от ключово значение на този етап. Именно затова е интересен, информативен блог-това е толкова важно. Можете да използвате канали на социалните медии за разпространение на това съдържание. Други неща, които работят добре в този етап фуния на продажбите, писма, инфографика и на пазара на водачи.

Преглед

На този етап вашето ръководство, за да знам за теб, но не се занимава с вашия доставчик на услуги или купи вашия продукт. Вашата цел тук, за да остане при тях и да продължат, като им предоставя информация, която им помага и поражда доверие. Това е мястото, където искате да използвате автоматично капково кампания (като им изпраща повече информация всеки път, когато те са ангажирани с вас) и целенасочени засаждане pagee, за да ги конвертирате.

Решение

Ето къде възможност става действително клиента. Може да осигури съдържание, за да им помогне да направите това, като ръководства закупуване, проучвания, демонстрации и ревюта. Специални предложения, за да работи добре на този етап. В идеалния случай това е мястото, където можете своя страна ще доведе до опитен екип, за да приключи сделката. Никога, нито при оценка на значимостта на добър екип по продажбите. Аз съм виждал великите социални медийни кампании за генериране на хиляди води и никога да плащат клиентите, защото те не виждат колко е важно да има човек, проследяване и приключване на сделката.

4 - да се определи кои платформи са оптимални за вашия бизнес

Две неща определят платформи, на които трябва да се съсредоточите. Вашата целева аудитория и особености на вашия бизнес. Вашите изследвания брандинг трябва да ви научи на вашият идеален клиент. Кликнете тук за себе си "мамят лист" , която ви казва, демографията на по-големи социални мрежи.

Ако продавате бизнес, трябва да се концентрираме много усилия в LinkedIn. Ако се продава директно на потребителите, LinkedIn може да бъде загуба на време или дори да навреди на вашия бизнес.

Ако продавате на потребителите, се фокусира върху потребителите сайтове. Предприятия, които имат силна визуална привлекателност (мода, дизайн, недвижими имоти и т.н.) следва да има присъствие в Instagram и Pinterest.

5 - създаване на засаждане на страницата за социални медийни кампании

Трафик от социални медии сайтове, трябва да бъде насочена към отделни целеви страници. Целта на тези хора да конвертирате. Уверете се, че графиките и езика лендинги са в съответствие с послания, които те виждат в своите социални медийни платформи. Засаждане на страницата винаги трябва да се съдържа призив за действие (CTA), за да получите хората, за да се превърне. Реализация не трябва да се продава на продукта - можете да го накара да ги изпратите на адрес на електронна поща или друга стъпка във вашата маркетингова фуния.

6 - продифференцировать

Ако всичко в бизнеса е да направят същото, да се направи нещо съвсем друго! Вие не само се открояват, но интелектуално и/или емоционално да общуват с хора, които се чувстват същото, което правите.

7 - да се свържете с констатации и клиенти емоционално

Повечето от решенията за покупка се ръководят от емоциите си. Логиката се използва, за да оправдае тези емоционални решения. Отделете време, за да се определи емоционални нужди на вашия идеален клиент и нещо, което ще задоволи тези нужди. Например, ако продавате къщата, кликнете върху факта, че хората купуват жилища, за да могат те и техните семейства, които се чувстват защитени. При гледане на ново жилище, те си представят себе си като спомени в него. Това е толкова важно, ако не и повече, за да се свърже с вашия клиент, на такова ниво, тъй като това е детайл финансови ползи от притежаването на жилище.

8 - правят всеки ден

Социалните медии не само за поставянето на съдържанието. Става дума за взаимодействие с хора в интернет. Всеки път, когато някой коментира една от вашите публикации е задължително да се отговаря. За привличането. Не чакайте хората да коментират ваши постове. Да мине през своите канали, както и коментират на публикации.

9 - Бъдете последователни

Като нищо, къща голяма социална кампания отнема много време. Твърде често виждам, че хората започват силно, след това губи обороти след няколко седмици. Вие трябва постоянно да създавате съдържание, пост, да участват и да вземат хората през фунията на продажбите. Това обикновено отнема шест месеца на социалните медии кампанията за постигане на резултати. Това е последователността. Некоординирани за настаняване и взаимодействие-това е просто загуба на време.

10 - да остане на върха на анализатор

Пряк достъп до дълбока данни е причината за дигитална революция в начина на продажби и маркетинг. Всеки път, когато публикувате съдържание, вие ще получите нова информация за това, че се обръща към вашия целеви пазар и какво не. Проследяване на анализаторите ежедневно, така че можете да постоянно подобряване на вашето съобщение и предлагат на потенциалните клиенти все по-ценна информация.

 

 

 

 

 

 

Оставете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Този сайт използва като Akismet, за да се намали спам. Научете как вашият коментар данните се обработват.