Защо нужда от SSL сертификат и как да се инсталира на един

В миналото, вие наистина трябва само сертификат HTTPS, ако приемате онлайн плащания, или иска клиенти да предоставят поверителна информация (лични данни и кредитни точки). Сега, Google променя играта.

  1. Сайтове с фигура на сертификат HTTPS по-горе в класацията на търсене. В действителност, през миналата година компанията Google обяви, че "получаване на SSL сертификат е един от собствениците на сайтове може да направите, за да подобрите оценки търсене".
  2. В началото на юли, 2018, Chrome ще започне да предупреди хората, ако даден сайт не е безопасна. Смисъл, в бъдеще, ще бъдат санкционирани, ако вашият сайт не е SSL сертификат. Тъй като повече от 50% по целия свят за търсене на потребителите в Интернет чрез хром, аз силно препоръчваме да актуализирате сигурността на вашия сайт.

Какво е SSL сертификат?

SSL е съкращение от протокол SSL. Това е отговорността за създаване на сигурна връзка между клиента и сървъра. Това се извършва чрез удостоверяване на клиента и сървъра и разработване на алгоритъм за криптиране и криптографски ключове.

В действителност вие никога няма да видите валиден сертификат. Вие ще получите много за сигурност и частен ключ.

Как да закупите SSL сертификат?

Можете да закупите SSL сертификат през трети страни доставчици. Въпреки това, за да направи нещата по-лесни, аз препоръчвам закупуване чрез вашия доставчик на хостинг услуги. Всички по-големи доставчици на хостинг като GoDaddy и Bluehost, продажба на SSL сертификати. Ако сте закупили домейн от същата компания, която е домакин на своя сайт, процесът е прост.

Ако не, ще бъдете помолени да потвърдите, че сте собственик на домейн. Това е така, защото всички SSL сертификати, обвързани с домейн имена. Хостинг-компанията ще се контролира това, но този процес може да отнеме няколко дни.

Колко е в наличието на SSL сертификат цена?

Това зависи от това, зависи от нивото на криптиране и ако искате да SSL сертификат се прилага за поддомейни. Такси GoDaddy в $59.99 годишно за SHA-2 и 2048-битово криптиране, което е най-силен на пазара. Аз съм виждал външни доставчици налагат до $600 за помощ, но лично аз мисля, че GoDaddy предлага по-добра защита на най-ниски цени.

Като ми го инсталирате?

Вие не трябва да правите нищо - вашият хостинг доставчик основна инсталация. Ако сте закупили домейн от трети страни може да се наложи за потвърждаване на правото на собственост. Ако сте посочен като собственик на сайт в директорията на WhoIS, това често се прави автоматично.

Ще се отрази ли на моя SEO?

Да може, ако не прехвърлите всичките си връзки! Трябва да замени всичките си HTTP:// връзки с HTTPS:// линкове.

Това звучи трудно и отнема много време, но може да се направи много лесно с помощта на плъгин. Най-широко използваните е много прост протокол SSL. Въпреки това, понякога той е в конфликт с други плъгини. Наскоро инсталирах го на сайта на клиента и го переформатировали целия сайт - не в добрия смисъл.

Любимата ми група е по HTTPS. Можете просто да го инсталирате, въведете информация при поискване, и той ще направи всичко останало.

Има ли нещо друго трябва да направя?

Повечето уеб хостинг компании предлагат HTML-код, който можете да копирате в футере на вашия сайт. След като направите това, малко изображение ще се появи, показвайки, че вашият сайт е безопасно. GoDaddy предлага възможност да използвате GoDaddy или McAfee и изображения.

Съвет: ако не знаете нищо за програмиране, можете да създадете текстов джаджа и да го добавите в футер на вашия сайт. Копирайте кода в полето, и че ще генерира изображение.

Това е толкова просто!

 

Оставете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Този сайт използва като Akismet, за да се намали спам. Научете как вашият коментар данните се обработват.